Πληροφορίες
Στόχος της σύγχρονης διατροφικής προσέγγισης είναι αφενός, η συμφιλίωση του ανθρώπου με την τροφή και αφετέρου, η βελτίωση, με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της προσλαμβανόμενης τροφής, της υγείας. Η συμβολή του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητη και διαδραματίζει κυρίως παιδευτικό και συμβουλευτικό ρόλο. Άλλωστε, η τροφή του ανθρώπου και η σχέση του με αυτήν είναι διαχρονικό στοιχείο του πολιτισμού και ως εκ' τούτου ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη. Ωστόσο, στις μέρες μας έχει επηρεαστεί και αλλοιωθεί από διάφορους παράγοντες. Αποτέλεσμα της διαταραγμένης αυτής σχέσης αποτελούν οι ποικίλες παθολογικές καταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη διατροφή και που δυστυχώς, εμφανίζονται ιδιαίτερα συχνά.